Seminarie: Problematiek Chroom 6 bij laswerkzaamheden

Seminarie: Problematiek Chroom 6 bij laswerkzaamheden

Agoria organiseert op 18 november een gratis online seminarie

Chroom 6 wordt als element in verschillend industrieën gebruikt gelet het duurzaam en beschermend  karakter. Zo wordt Chroom 6  door zijn sterkte corrosiewerende eigenschappen toegevoegd aan grondverven (primers), waarover een topcoating wordt aangebracht. Deze techniek wordt dan ook toegepast als grondverf in allerhande industriële toepassingen  Echter studiën hebben bewezen dat door haar toxiciteit dit problemen veroorzaakt voor gezondheid en milieu. Naast toepassingen ook in de metaalsector dienen  bij laswerkzaamheden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen  te worden.

Het seminarie heeft dan ook tot doel de bedrijfswereld te sensibiliseren omtrent de gevaren en tips en tricks mee te geven omtrent mogelijke beschermingsmaatregelen of alternatieve oplossingen.

Programma

  • 15.30 – 15.40: Inleiding door Geert De Prez, Lead expert Wellbeing & Prevention Agoria
  • 15.40 – 16.10: Een zicht op de beroepsziekten door Joeri Luts, Adviseur Afdeling Risicobepaling en Labo, Fedris
  • 16.10 – 16.40: Hoe Chroom 6 verzoenen met de arbeidshygiëne door Christel Swinnen, Afdelingshoofd Arbeidshygiëne en Toxicologie, CLB
  • 16.40 – 17.10: De visie van de inspectie door Aline Demortier, Sociaal Inspecteur, Controle van het welzijn op het werk – Direction du HainautCase NMBS Technics (Joris Bertens, Manager Safety & Environment)
  • 17.10 – 17.20: case: hoe Chroom 6 aangepakt? door Joris Bertens, Manager Safety & Environment bij NMBS
  • 17.20 – 17.30: alternatief chroom 6 (TBC)
  • 17.30 – 17.45: uitreiking Award Preventieadviseur van het jaar

Het seminarie wordt vervolgd door de uitreiking van de award preventieadviseur van het jaar  2021

De preventieadviseur actief bij een opdrachtgever , die veiligheid en gezondheid hoog in het vaandel draagt, ook naar contractoren toe verdient dan ook een pluim!

Reeds voor de 12de maal wordt de uitreiking georganiseerd en telkens hebben ze bewezen dat hun inspanningen op het vlak van veiligheid en welzijn bijdragen tot het imago en tot een positief eindresultaat van het welzijn in de onderneming. De wedstrijd heeft intussen een plaats verworven bij de preventieadviseurs zowel in de industrie als in de publieke instellingen.

Inschrijven voor dit gratis online seminarie kan hier: https://register.gotowebinar.com/register/6249303453353369100