WITZENMANN

Witzenmann biedt wereldwijd het meest uitgebreide productassortiment op het gebied van metaalslangen, compensatoren, metaalbalgen, buishouders en voertuigonderdelen. Naast standaardseries ontwikkelt en produceert Witzenmann oplossingen op maat voor de meest uiteenlopende branches en toepassingen, van een enkel product tot en met een grote serie.

www.witzenmann.be

De metalen slangen, compensatoren en balgen vervaardigd door Witzenmann worden wereldwijd in uiteenlopende sectoren toegepast. Dit impliceert dat het bedrijf moet voldoen aan verschillende internationale normen zoals de PED-regelgeving, EN 15085 voor de spoorwegen, ASME enz. Witzenmann is als bedrijf ISO 3834-2 gecertificeerd. Elk van deze certificaties en normen vereist goed opgeleide en ISO 9606-gecertificeerde lassers . Samen met het VCL werden de lassers in klassen ingedeeld. Elke klasse stemt overeen met een set vaardigheden en lassercertificaten.
VCL verzorgt voor Witzenmann de initiële opleiding tot het gewenste niveau en de initiële certificatie.
Na verloop van 3 jaar, net voor het aflopen van de geldigheidsduur van hun certificatie komen de lassers opnieuw naar het VCL voor een opfrissingscursus van een tweetal dagen en een hercertificatie.

Wat VCL voor Witzenmann gedaan heeft:

  • Opstellen en bepalen van de verschillende ‘klassen’ voor de lassers, om snel en op transparante wijze de juiste lasser in productie in te zetten.
  • Lassercertificatie volgens ISO 9606-1 & ASME IX
  • In-company lessen ‘basis lastechniek en NDO’ en internationale lasnormen ISO 3834; EN 15085; ASME ….

 

Heb je zelf een vergelijkbare vraag? Contacteer ons meteen!