VAN HOOL

Van Hool bouwt jaarlijks tot 1400 bussen en autocars en zo’n 3000 industriële voertuigen waarvan het 80% wereldwijd exporteert. Met meer dan 4500 werknemers en een compleet gamma autocars en bussen is Van Hool een belangrijke busbouwer in Europa. Daarnaast maakt Van Hool ook een zeer uitgebreid gamma opleggers, tankopleggers en tankcontainers.

www.vanhool.be

OPLEIDING & CERTIFICATIE VAN MEER DAN 60 LASSERS

Van bij de aanvang van dit project waren de bedoelingen van de firma Van Hool klaar en duidelijk: allereerst de 60 lassers van de afdeling ‘autobus – autocars’ in topconditie houden en tegelijkertijd als bedrijf werken naar een ISO 3834 certificatie. Om doelgericht op te leiden en te certificeren werd afgesproken om samen met de lasingenieurs van Van Hool een matrix op te stellen en de lassers in verschillende categorieën of klassen te verdelen. Op deze manier blijft de link tussen certificatie en werkvloer steeds zeer duidelijk. In groepen van 7-8 lassers kwamen in totaal ruim 60 lassers, 4 dagen in opleiding om op dag 5 de officiële lassercertificaten ISO 9606-1 af te leggen. Samen goed voor circa 550 ISO 9606-1 certificaten halfautomaatlassen voor staal en RVS.
In het kader van de ISO 3834-certificatie werden ook alle nodige WPS’en opgesteld en een programma voor het behalen van alle nodige PQR’s gestart. Ook de ‘zelfcontrole’ en visuele inspectie vormen een onderdeel van dit project.

Wat VCL voor Van Hool gedaan heeft:

  • opleiding voor 60 lassers
  • lassercertificatie volgens ISO 9606-1
  • ondersteuning opstellen WPS’en
  • PQR’s
  • opleiding visuele lasinspectie

 

Heb je zelf een vergelijkbare vraag? Contacteer ons meteen!