MERCEDES-BENZ

Mercedes-Benz AG is een van ’s werelds grootste fabrikanten van luxe personenauto’s en bestelwagens, met wereldwijd meer dan 170.000 werknemers. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenauto’s, bestelwagens en voertuiggerelateerde diensten. Daarnaast streeft het bedrijf ernaar toonaangevend te zijn op het gebied van elektrische mobiliteit en voertuigsoftware. Daarmee onderstreept Mercedes-Benz dat duurzaamheid integraal deel uitmaakt van de strategie van de onderneming.

www.mercedes-benz.be

In 2011 ontwikkelde het Global Training Center van Mercedes-Benz een verplicht les- en certificatiepakket voor alu-chassis gebaseerd op de ISO 9606-2-norm. Tegelijkertijd beantwoordt het aan de zeer specifieke eisen en hoge standaards van het merk met de ster waar wereldwijd alle door Mercedes-Benz erkende concessiehouders aan moeten voldoen opdat ze herstellingen aan alu-chassis mogen uitvoeren. Om deze trainingen en tweejaarlijkse certificaties te kunnen waarborgen, ging Mercedes-Benz op zoek naar een internationale partner met de nodige skills en ervaring.
VCL verzorgt voor het erkende concessiehoudernetwerk van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg het volledige les- en certificatiepakket.

 

Wat VCL voor Mercedes-Benz gedaan heeft:

  • Theoretisch pakket : ‘Mig-lassen van aluminium carbody’s en gietstukken
  • 10- daagse praktische training in verschillende lasposities
  • Initiële certificatie volgens ISO 9606-2 en Mercedes-Benz lastenboek
  • 2-jaarlijkse hercertificatie

 

Heb je zelf een vergelijkbare vraag? Contacteer ons meteen!