Opleiding

Lasopleiding

Vakkennis is essentieel om een volwaardige lasnaad te maken. Of het nu gaat om metaal of kunststof. Die vakkennis doe je op bij VCL. Met de hulp van onze instructeurs krijg je elke lastechniek onder de knie.

Een lasopleiding bij VCL

Onze ervaren lassers leren je alle kneepjes van het vak. Ze geven jou een opleiding op maat en bereiden je eventueel voor op de vereiste certificatie. Zowel voor grote internationale bedrijven als kmo’s en zelfstandigen.

Welke technieken worden aangeleerd?

In onze metaalafdeling maak je niet alleen kennis met de meest courante lasprocessen als TIG, halfautomaat en beklede elektrode. Ook voor specifieke technieken zit je goed bij VCL. We leren jou alle geheimen van het stiftlassen, TIG-orbitaal lassen, lassen van wapeningsstaal, braseren en onder poederdeklassen.

Daarnaast vraagt de kunststofsector steeds meer gecertificeerde vakmensen. Onze lasopleidingen spelen hierop in. Maak kennis met de verschillende lastechnieken, van elektromoflassen tot extrusielassen, en behaal de nodige certificaten.

Tenslotte bieden we opleidingen aan voor coaters. Onze trainingen dekken alle aspecten van het bekleden, van voorbereiding tot finale controle.