Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

Sinds maandag 25 mei zijn onze activiteiten in alle afdelingen opnieuw volledig opgestart. Om dit op een veilige en verantwoorde manier te organiseren nemen we de volgende voorzorgsmaatregelen:

Afstand houden
Blijft regel nummer 1. Als we deze afstand niet kunnen garanderen tussen lasinstructeur en cursist in de lascabine vragen we om zijn/haar mondmasker te dragen. Geen mondmasker bij? VCL stelt er eentje ter beschikking uit eigen voorraad.
Voor de interacties bij het onthaal en met de inspecteur van het keuringsorganisme zijn plexiglasafschermingen voorzien.

 

Blijf in uw laskot

We vragen cursisten om strikt de markering en bewegwijzering in het hele gebouw te volgen om onnodige, niet-gestroomlijnde circulatie te vermijden en je oefentijd te maximaliseren.

 

Lichaamstemperatuur: Meten is weten

Een warmtecamera kan elke ochtend bij het registreren van je aanwezigheid je lichaamstemperatuur meten. Wie een verhoogde lichaamstemperatuur of zichtbare symptomen vertoont, wordt niet toegelaten.

 


Meer plaats door minder cursisten

Om de regels van Social distancing in het hele atelier te garanderen minderde VCL het maximale aantal cursisten. Geniet van de extra ruimte en rust van de kleine getallen. Onze service blijft gegarandeerd.


Hygiëne en sanitaire voorzieningen

Kleedkamers zijn beperkt beschikbaar om de afstand te bewaren, de douches blijven gesloten. Toiletten en gemeenschappelijke ruimtes krijgen extra poetsbeurten. Was je handen: de nodige dispensers met handgels en papier staan ter beschikking.

 

Lunch – en pauzes: BYO Lunch

Niet-essentiële faciliteiten worden tot een minimum te beperkt. Broodjes bestellen is nu even niet mogelijk. Voorzie je eigen lunch en nuttig deze zo veel mogelijk in je eigen voertuig of buiten. Water, koffie en frisdrank blijven voorzien, met inachtname van een aantal duidelijke hygiënische regels.


Persoonlijke beschermingsmiddelen

Vergeet naast je mondmasker ook de normale PBM’s niet: laskap, lashandschoenen, veiligheidsbril, veiligheidsschoenen en laskledij !