Making even
the strongest
better

Nu ook opleiding en certificatie in Gent

In samenwerking met Welda opent op 27 september de gloednieuwe Welda Academy in Oostakker. Elke maand kan je er terecht voor opleiding en certificatie van jouw lassers. Onder de deskundige en flexibele begeleiding van ons ervaren VCL-team. Alle info en inschrijvingen op www.welda-academy.be


Nieuwe privacyverklaring

De kwaliteit van de dienstverlening en service naar onze klanten is voor ons cruciaal. Inclusief jouw privacy en die van je medewerkers. Daarom stelden we een document op waarin we uitleggen welke gegevens we juist verzamelen en waarom we dat doen.
Opleidingskalender 2018

VCL en SGS slaan de handen opnieuw in elkaar en organiseren opleidingen visueel onderzoek niveau 2 en tweedaagse praktijkopleidingen.
Rondvraag HSE in de lasomgeving

Samen met 5 andere Europese partners werkt het VCL momenteel aan een Erasmus+ project voor de ontwikkeling van opleidingsmateriaal over gezondheid, veiligheid en milieu in de lasomgeving.

Neem deel aan onze rondvraag en maak kans op een duoticket met popcorn bij Kinepolis!

Klik hier om deel te nemen

Opleiding & certificatie in West-Vlaanderen

Na heel wat succesvolle sessies in 2017 voorzien wij in samenwerking met VDAB in 2018 maandelijks één week opleiding en certificatie in Roeselare. 

Opleidingen visueel onderzoek

VCL en SGS slaan de handen opnieuw in elkaar en organiseren opleidingen visueel onderzoek niveau 2 en tweedaagse praktijkopleidingen. Vraag een bezoek aan, van één van onze lasingenieurs

Ontdek op welke vlakken wij jullie kunnen versterken.
Stuur ons jouw bedrijfsinfo en we contacteren je meteen voor een bezoek ter plaatse.

Nieuw: opvolging van certificaten met VCL cert

Een performant en gebruiksvriendelijk beheersysteem voor lassercertificaties. VCL cert geeft elke lascoördinatoreen actueel overzicht van de certificatie van zijn lassers en hun inzetbaarheid.

EN1090 Roadmap

Een handige tool voor een efficiënte implementatie van EN1090.

Onze poster geeft een stappenplan weer opgedeeld in vier grote blokken; algemeen, fabricage, bouten en oppervlaktebehandeling. Elk blok is stapsgewijs uitgewerkt met verwijzing naar documenten, formulieren en werkinstructies. 

VCL vzw
Antoon Van Osslaan 1, pb 4
1120 Brussel - België

Tel.: +32 2 520 56 58

info@v-c-l.be
Lasserkwalificatie

Wekelijks kunnen op het VCL lasserkeuringen afgelegd worden volgens de vigerende normen in de industrie.

Enkele voorbeelden:

  • 9606-1 voor metaallassers
  • ISO 9606-2 voor lassen van Aluminium
  • ASME IX
  • EN ISO 15614-1 voor lasprocedures
  • ISO 24394 voor lassers in de aeronautica
  • NBN EN 13133 en/of EN 14276-1 voor brazeerders
  • ...

Kwalificatieproeven gebeuren steeds in het VCL zelf, onder toezicht van SGS of een door de klant aangeduid erkend keuringsorganisme.

Kostprijs keuringen:
Indien een metaallasser enkel op vrijdag keuringen komt afleggen is de kostprijs als volgt afhankelijk van het aantal af te leggen keuringen :

  • Eén keuring : €315,00
  • Twee of meerdere keuringen : €492,00

Onze certificaten zijn standaard EN 9606-1, indien u ook ASME certificaten wil kan dat tegen een meerprijs van €20/stuk.

Opvolging lassercertificaten met VCL cert:
Een performant en gebruiksvriendelijk beheersysteem voor lasserscertificaties.
VCL cert geeft elke lascoördinator een actueel overzicht van de certificatie van zijn lassers en hun inzetbaarheid. Op deze infofiche kan je alle info en prijzen terugvinden. Voor registratie of bijkomende vragen mail je best naar dries.bleyenbergh@v-c-l.be

Handleiding VCL cert
Flowchart