Making even
the strongest
better

Nu ook opleiding en certificatie in Gent

In samenwerking met Welda opent op 27 september de gloednieuwe Welda Academy in Oostakker. Elke maand kan je er terecht voor opleiding en certificatie van jouw lassers. Onder de deskundige en flexibele begeleiding van ons ervaren VCL-team. Alle info en inschrijvingen op www.welda-academy.be


Nieuwe privacyverklaring

De kwaliteit van de dienstverlening en service naar onze klanten is voor ons cruciaal. Inclusief jouw privacy en die van je medewerkers. Daarom stelden we een document op waarin we uitleggen welke gegevens we juist verzamelen en waarom we dat doen.
Opleidingskalender 2018

VCL en SGS slaan de handen opnieuw in elkaar en organiseren opleidingen visueel onderzoek niveau 2 en tweedaagse praktijkopleidingen.
Rondvraag HSE in de lasomgeving

Samen met 5 andere Europese partners werkt het VCL momenteel aan een Erasmus+ project voor de ontwikkeling van opleidingsmateriaal over gezondheid, veiligheid en milieu in de lasomgeving.

Neem deel aan onze rondvraag en maak kans op een duoticket met popcorn bij Kinepolis!

Klik hier om deel te nemen

Opleiding & certificatie in West-Vlaanderen

Na heel wat succesvolle sessies in 2017 voorzien wij in samenwerking met VDAB in 2018 maandelijks één week opleiding en certificatie in Roeselare. 

Opleidingen visueel onderzoek

VCL en SGS slaan de handen opnieuw in elkaar en organiseren opleidingen visueel onderzoek niveau 2 en tweedaagse praktijkopleidingen. Vraag een bezoek aan, van één van onze lasingenieurs

Ontdek op welke vlakken wij jullie kunnen versterken.
Stuur ons jouw bedrijfsinfo en we contacteren je meteen voor een bezoek ter plaatse.

Nieuw: opvolging van certificaten met VCL cert

Een performant en gebruiksvriendelijk beheersysteem voor lassercertificaties. VCL cert geeft elke lascoördinatoreen actueel overzicht van de certificatie van zijn lassers en hun inzetbaarheid.

EN1090 Roadmap

Een handige tool voor een efficiënte implementatie van EN1090.

Onze poster geeft een stappenplan weer opgedeeld in vier grote blokken; algemeen, fabricage, bouten en oppervlaktebehandeling. Elk blok is stapsgewijs uitgewerkt met verwijzing naar documenten, formulieren en werkinstructies. 

Metaallassen
Al onze opleidingen zijn maatwerk en afgestemd op de specifieke noden van de aanvrager. 

U kan bij ons terecht voor alle manuele lastechnieken op de lasbare metalen;
 • Elektrodelassen met alle types bekleding:
  • rutiel
  • basisch
  • cellulose
 • Halfautomatisch lassen
 • Tig-lassen
 • brazeren en solderen
 • plasmalassen
 • onderpoederdeklassen
 • orbitaallassen
Elke cursist wordt intensief begeleid en moet maximaal en zeer doelgericht oefenen.  De lasnaadvoorbereidingen worden door onze werkvoorbereiders gedaan.
Destructieve en niet-destructieve beoordeling met o.a. RX,  plooi-en breekproeven en macrografiën zijn standaard evaluatietechnieken die dagelijks in de opleiding gebruikt worden.

Alle keuringen voor metaallassen en brazeren worden afgenomen op vrijdag.  De kwalificatieproeven gebeuren steeds onder toezicht van Vinçotte of een door de klant aangeduid erkend keuringsorganisme.


Prijslijst

 

Opleiding (€/dag) 

Certificatie (€/dag)

 
       1 stuk  Certificatiedag  
         
Standaard tarief

 255

 315

 492

 
Leerkrachten en scholen

 200

 200

 200

 
Paritair comité 111

 120

 315

 492

 
*certificaat bijkomende norm (€20/stuk)      


Afhankelijk van het paritaire comité zijn er nog tal van terugbetalingsmogelijkheden. Op de pagina subsidies & links vindt u alle nodige info. Daarnaast zijn onze opleidingen ook erkend door KMO-portefeuille en kan u een tegemoetkoming de opleidingskost van 40% aanvragen.