Making even
the strongest
better

Nu ook opleiding en certificatie in Gent

In samenwerking met Welda opent op 27 september de gloednieuwe Welda Academy in Oostakker. Elke maand kan je er terecht voor opleiding en certificatie van jouw lassers. Onder de deskundige en flexibele begeleiding van ons ervaren VCL-team. Alle info en inschrijvingen op www.welda-academy.be


Nieuwe privacyverklaring

De kwaliteit van de dienstverlening en service naar onze klanten is voor ons cruciaal. Inclusief jouw privacy en die van je medewerkers. Daarom stelden we een document op waarin we uitleggen welke gegevens we juist verzamelen en waarom we dat doen.
Opleidingskalender 2018

VCL en SGS slaan de handen opnieuw in elkaar en organiseren opleidingen visueel onderzoek niveau 2 en tweedaagse praktijkopleidingen.
Rondvraag HSE in de lasomgeving

Samen met 5 andere Europese partners werkt het VCL momenteel aan een Erasmus+ project voor de ontwikkeling van opleidingsmateriaal over gezondheid, veiligheid en milieu in de lasomgeving.

Neem deel aan onze rondvraag en maak kans op een duoticket met popcorn bij Kinepolis!

Klik hier om deel te nemen

Opleiding & certificatie in West-Vlaanderen

Na heel wat succesvolle sessies in 2017 voorzien wij in samenwerking met VDAB in 2018 maandelijks één week opleiding en certificatie in Roeselare. 

Opleidingen visueel onderzoek

VCL en SGS slaan de handen opnieuw in elkaar en organiseren opleidingen visueel onderzoek niveau 2 en tweedaagse praktijkopleidingen. Vraag een bezoek aan, van één van onze lasingenieurs

Ontdek op welke vlakken wij jullie kunnen versterken.
Stuur ons jouw bedrijfsinfo en we contacteren je meteen voor een bezoek ter plaatse.

Nieuw: opvolging van certificaten met VCL cert

Een performant en gebruiksvriendelijk beheersysteem voor lassercertificaties. VCL cert geeft elke lascoördinatoreen actueel overzicht van de certificatie van zijn lassers en hun inzetbaarheid.

EN1090 Roadmap

Een handige tool voor een efficiënte implementatie van EN1090.

Onze poster geeft een stappenplan weer opgedeeld in vier grote blokken; algemeen, fabricage, bouten en oppervlaktebehandeling. Elk blok is stapsgewijs uitgewerkt met verwijzing naar documenten, formulieren en werkinstructies. 

VCL vzw
Antoon Van Osslaan 1, pb 4
1120 Brussel - België

Tel.: +32 2 520 56 58

info@v-c-l.be
Wie zijn wij
VCL is een vzw, opgericht in 1975 als een gezamenlijk initiatief van werkgevers en werknemers, respectievelijk vertegenwoordigd door Fabrimetal (nu Agoria) en de vakbonden ACV (nu ACV-METEA) en ABVV.

Onze missie is sindsdien niet veranderd:
Snel en op maat hulp verlenen aan alle Belgische bedrijven op lasgebied.

Dit heeft intussen geleid tot 4 grote activiteitsgebieden:
  • snel en doelgericht opleiden van metaallassers en hun certificering
  • opleiden en certificeren van PE-lassers voor gas- en waterdistributie
  • opleiden en certificeren van bekleders van ondergrondse stalen leidingen
  • lascoördinatie
Gerichte opleidingen,  toegespitst op de lassersvaardigheden die iemand nodig heeft om te kunnen functioneren en rendabel te zijn in het bedrijf waar hij/zij tewerkgesteld is, zijn onze specialiteit.

Kort lastechnisch advies aan bedrijven en het organiseren en assisteren van wekelijkse lasserskeuringen volgens de Europese of Amerikaanse normen zijn standaard activiteiten van het VCL.

Lascoördinatie : al dan niet in samenwerking met het Belgisch Instituut voor lastechniek, treden onze IWE's ook op als lascoördinator in bedrijven die daar nood aan hebben in het kader van internationale regelgevingen.  Voorbeelden zijn o.a. luchtvaart (ISO 24394), staal-en aluminiumconstructies (EN 1090), ... 

Omdat onze bedrijven ook morgen hooggekwalificeerde lassers nodig zullen hebben, steekt het VCL het onderwijs graag een handje toe, onder de vorm van opleidingen voor laspraktijkleerkrachten, specifieke projecten voor schoolgroepen, laswedstrijden en het organiseren van evaluatiemomenten van stukken die door de jongeren op school gelast worden.